2010 / Biblioteca Comtes de Bell Lloc

Títol del Projecte: Concurs Biblioteca al carrer Comtes de Bell Lloc
Data del Projecte: Març de 2010
Sup. Construïda: 3.600 m2
Co-Autor: Aitana Arroyo / Daniel Vargas.

El nou edifici neix de les parts existent, configura la remunta, la nova façana principal de l’edifici i gira donant front a la plaça d’accés, a través d’una pell terça i uniforme que lliga totes les parts i configura un volum abstracte amb una expressió i caràcter propis, que posa en valor la materialitat petrea dels estucs i el sòcol dels edificis existents rehabilitats.

L’accés des de la plaça a l’edifici es fa des d’un gran porxo, sota l’edifici A, de forma triangular que des del carrer comtes de Bell-lloc es va eixamplant i ens acompanya fins a l’interior. Un cop dins ens rep un gran espai des del qual tenim visibilitat cap a totes les possibles direccions, relació directa amb les parts més públiques i concorregudes, com la zona de diaris i revistes, fàcil accés al nucli de comunicació vertical i la perspectiva frontal cap el gran espai de l’antiga fàbrica, generós, diàfan i amb una perfecte il·luminació zenital, que s’ha volgut preservar, la seva qualitat espacial s’entén com el màxim valor a protegir i conservar.

/
A+M / arquitectes | Jaume Arderiu + Tomàs Morató | TEL +34 932 680 259 | +34 932 683 807 | info@amarq.net      Web design: Albert Claret // JAMBO WEB